Reiger ( 40 jarig bestaan ) feestje paste precies !
ZAMC clubsponsor én EK trial hoofdsponsor Reiger Suspension heeft een mega drukke periode achter de rug. Eerst een prachtige nieuwbouw gerealiseerd en toen een opening met een 40-jarig jubileum organiseren waar de vonken vanaf vlogen.
En of het zo moest zijn, al deze festiviteiten vielen prachtig in onze pr- voorbereidingen van de EK.
Dus bij de parkeerplaatsen een flink spandoek geplaatst en op diverse wekplekken in de diverse ruimtes posters op de werkbanken geplakt. Leverde mooi weer wat extra EK publiciteit op !
En terwijl iedereen zich vergaapte aan de vele opgestelde Dakar voertuigen, cross-en rally auto’s, veel speciale quads, cross-enduro en trialmotoren, maar ook aan de vele speciale productiemachines, vaak door Gerard himself ge-up-dated of ooit zelf gebouwd, was één ding wel heel erg duidelijk.
IEDEREEN, maar ook werkelijk iedereen is compleet overdonderd door hetgeen hier in Hengelo gepresteerd werd en zal worden. Hier is maar één woord voor; ongeëvenaard !
En dat wij daar als ZAMC een heel klein graantje van mee kunnen pikken vervult ons met gepaste trots.
Gerard en Anja, nogmaals van harte gefeliciteerd !! Het was en het is geweldig.
Veel aandacht voor PR
Bij grote evenementen is de media altijd prominent aanwezig en zo hoort het ook. Ook bij onze EK. Advertenties in de belangrijke motorbladen, Radio Ideaal nam het voortouw met interview op interview, radiospots, TV met reclameblokken, RTV Gelderland volgt met radio en TV opnames en uitzendingen ( beloofd is beloofd…..!)
Locale en regionale weekbladen schenken zoals gebruikelijk veel aandacht aan dit soort beeldbepalende evenementen. Voeg daarbij de honderden posters, vele grote en wat kleinere spandoeken in de omgeving. En als het zonnetje erbij komt MOET het wel een succes worden.
Geslaagde opfriscursus controleurs is een goede voorbode !
Ons uitgangspunt is simpel; bij het organiseren van een trial wedstrijd heb je 3 zaken absoluut nodig.
1. Een trialterrein  2. Een trialrijder  3. Een………….trial-controleur !
Jazeker, de controleur. Deze man of vrouw van pakweg, een leeftijd boven ca. 18 jaar heb je nodig om te beoordelen of een rijder het kunstje wel volgens de juiste spelregels beoefent. Hij of zij controleert elke rijder uiterst geconcentreerd hoeveel voeten de grond net wel of net niet hebben geraakt, of de rijder nu wel stil stond of dat de motor toch nog, haast niet waarneembaar,  een vooruitgaande beweging maakte. En als deze controleur zijn beslissing kenbaar maakt is het niet zelden dat een rijder de constatering ( meestal volkomen onterecht ) betwist.
Om tijdens de EK er zeker van te zijn dat we vaklui aan het werk hebben, is er onlangs voor dit keurcorps een zgn. opfriscursus georganiseerd. Alle 65 controleurs die op 22 en 23 april in Zelhem actief zullen zijn, waren uitgenodigd en hebben deze opfris-kans met beide handen aangepakt.
Een heel goed begin derhalve van dit zo belangrijke onderdeel van de trialsport. Op deskundige wijze werden ze door Peter van Amersfoort door de brei van regeltjes geloodst. Situaties werden gesimuleerd en besproken, eventuele strafmaatregelen kwamen voorbij, maar vooral ook dat elke controleur consequent, geconcentreerd, maar vooral ook plezier moet hebben. Hoe dan ook, ze zijn onmisbaar. Jongens en meisjes, dames en heren, bij voorbaat onze dank en …..succes!!
De grote “wisseltruc” is gestart.
Na intensieve voorbereidingen gaat dan eindelijk de grote wisseltruc van start. De Langenberg in Zelhem wordt nl. omgetoverd tot een echte trial arena. Terwijl we deze teksten schrijven zijn de vele vrijwilligers van de ZAMC bezig met een absolute metamorfose. Het begint al verder buitenaf, spandoeken versieren (tot ieders verbazing) de omgeving. De directe aanvoerweg krijgt een Regio-bank look, de toegangspoort wordt aangekleed als een “Jumbo-entree”. Het gehele terrein zal haast onherkenbaar worden door alle aanpassingen en reclame uitingen. No Fear b.v. zal nadrukkelijk laten zien hoe lekker haar energiedrank is. Reiger en Ahlmann maken zich klaar voor een klinkende presentatie etc. etc. De deelnemers aan de Motoport - naar de EK trial - toertochten zullen zich vergapen wat een trial anno 2017 allemaal voorstelt. Hierbij past overigens wel een kleine kanttekening. Helaas gebeurt dit alleen bij de ZAMC-Zelhem, elders in “de wereld” is de presentatie en aankleding echt wel een beetje minder……!
De vele reclame borden, spandoeken en vlaggen zullen het totale terrein een hele vrolijke uitstraling geven. Er worden tenten gebouwd alsof het maanden natte moesson zal blijven, terwijl ze juist bedoeld zijn als huisvesting en onderkomen voor publiek, medewerkers, deelnemers.
En dan het belangrijkste, de wedstrijd non stops. Ze worden met uiterste precisie gebouwd. Nu, kort voor het feest begint, wordt zelfs nu al hier en daar nog een beetje aangepast, een lintje nog weer iets strakker. Het is duidelijk, ook onze non stop bouwploeg is helemaal in haar element.
HET WORDT EEN TRIALFEEST !
Kansen voor Nederlandse deelnemers.
Onder de deelnemers uit 17/18 landen bevinden zich 15 Nederlandse deelnemers. Helaas zullen die niet voor de podiumplaatsen strijden, maar je weet het natuurlijk nooit. Wat wel zeker is dat het onlangs afgeronde trainingsprogramma “We GO4 the point” deze deelnemers zeker een stap hogerop heeft gebracht.
De Nederlandse deelnemers zullen over vrijwel alle categorieën verdeeld zijn, opgedeeld naar kwaliteit en / of leeftijd. Allemaal zullen ze veel support ontvangen van het thuisfront welke ongetwijfeld naast de non stops zullen staan.
We hebben het al eerder aangegeven, nu ruim een week voor het evenement melden zich dagelijks nog deelnemers aan, dus om al over de favorieten te spreken is onmogelijk.
Maar we kunnen het wel over bezoekers hebben. Mensen, weet dat jullie op 22 en 23 april van harte welkom zijn in Zelhem.


 
Het is zover…..!!
En “plotseling” is het zover, het is Show-time!
Nog maar enkele dagen te gaan en dan worden, na een periode van ruim anderhalf jaar, de voorbereidingen afgerond. Dan moet het gaan gebeuren en alles met maar één doel, een geweldig EK trial!
Even terug in de tijd; voor de regelmatige bezoekers van de ZAMC is het net een film die langzaam werd afgedraaid, eerst was er een EK - gerucht, wat later vage plannen, al snel gevolgd door concrete ideeën en ambitieuze plannen.
Vervolgens allerlei voorbereidende bouwactiviteiten, opstarten van een speciale site, enthousiasme over geslaagde sponsorgesprekken, de eerste stickers worden besteld, dan worden er spandoeken opgehangen, eerst zelfs nog zonder datum…….en zo gaat het maar door.
Totdat het nu, een paar dagen voor het grote moment, als vanzelf de eerste EK non stops worden gebouwd, er allerlei opfriscursussen en groepsgesprekken plaatsvinden, nog grotere spandoeken op strategische plekken in de gemeente verrijzen, radio Ideaal interviews en spotjes de ether in worden geslingerd.
Ja, we weten het nu zeker, de voorbereidingen waren goed, de vele medewerkers en controleurs staan op scherp.
Yes, het gaat weer een top evenement worden. Tot over een paar dagen !!
Zet je geluid aan
Handige tips voor bezoekers.
Als de voortekenen niet bedriegen komt er veel publiek naar de EK in Zelhem. Om zeker te zijn dat iedereen eenvoudig op ons terrein kan komen is er een reeks van maatregelen genomen.
Op alle aanvoerwegen in Zelhem zullen grote borden de bezoekers informeren. Ons advies is deze aanwijzingen goed op te volgen. Na het parkeren kan men snel naar de kassa -de bekende ZAMC touringcar-  en dan ben je in een wip op het EK terrein.
Deelnemers, medewerkers, campinggasten  en de genodigden worden eerst in het Welcome Centre ontvangen. Nadat daar iedereen zijn/haar correcte toegang - polsband heeft omgedaan kan er geparkeerd worden op het hem aangewezen P-vak, allemaal direct nabij het wedstrijdgebeuren.
Parkeren, programmaboek is gratis evenals het gebruik van schone toiletten.
Deze toiletten staan zowel bij de paddock / camping alsook op het wedstrijdterrein. Hier staan ook de douches die gratis gebruikt mogen worden.
Direct bij het opkomen van het terrein, naast de promotiestand van de Gemeente Bronckhorst ( !! )  is de verkoopstand van de organisatie. Hier kan men terecht voor  fraaie EK T-shirts, polo’s met event-logo, maar ook voor milieumatten en andere nuttige zaken. In de grote feesttent is vanzelf royale catering ( drinks en snacks ), is er ontbijtservice ( nieuw !) en staan grote beeldschermen opgesteld voor uitslagservice.
Hoe dan ook, iedereen MOET zich welkom voelen !
p.s.
De entreekosten voor de bezoekers zijn slechts  € 6,= per dag en € 10,= voor beide dagen.
Overnachtingen worden berekend voor € 10,= per nacht / eenheid, inclusief elektriciteit.


EK Trial 2017
Sub &  Co sponsoren
EK Trial 2017
non stop & overige sponsoren
EK Trial 2017 HoofdSponsoren
 


www.ectrialzelhem2017.nl
De organisatie, ZAMC en KNMV, de deelnemers, onze sponsoren en de Gemeente Bronckhorst wensen u twee prachtige EK trial wedstrijddagen toe !
Internationale deelnemers melden zich aan !
Al voor de officiële inschrijving geopend werd meldden de eerste deelnemers zich aan. Eerst zelfs al aan de poort voor een extra training op de Langenberg, niets aan het toeval overlatend. Voordat er echt kon worden ingeschreven had de FIM nog wat “huiswerk” te doen. Eerst stroomde er allerlei info  met ideeën en opzetjes over onze beeldschermen. Er werden tot op het allerlaatste moment allerlei (spel)regels vernieuwd, met testdocumenten in alle soorten en maten.
Ook wel weer logisch, het is immers de 1e wedstrijd van een nieuw seizoen en dan zijn er altijd de nodige aanpassingen. Maar eindelijk kwam er rust in het “gedoe”en toch nog wel op tijd konden de bijgewerkte reglementen gepubliceerd worden en het juiste “Entry Form”, inschrijf formulier op de site gezet worden. Direct kwamen de aanmeldingen binnen, officieel via de KNMV, maar ook werden ze rechtstreeks aan de ZAMC gericht. Maakt niet uit. Inmiddels is de sluitingstermijn in zicht en heeft Mario Pieterse van de KNMV de eerste ruim 100 aanmeldingen doorgesluisd naar ons wedstrijdsecretariaat. Daar weet Werner Oosterink  wel raad mee, al blijft het nog even raden waar de teller zal blijven staan.